Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Čtyřletá dívka vypadla z rozjeté lanovky. Zázrakem se při pádu z velké výšky nezranila

Obrovské štěstí v neštěstí měla ve čtvrtek dopoledne čtyřletá dívka, která vypadla z lanovky v lyžařském areálu Horní Domky. Při pádu z jedenáctimetrové výšky neutrpěla žádné poranění, což lze považovat za zázrak. Policie teď hledá svědky události, kteří se mohou hlásit na tísňovou linku 158.

K nešťastné události došlo mezi 10:45 a 11:00 krátce poté, co dívenka nasedla na lanovku společně s matkou a dvěma bratry ve věku šest a jedenáct let. „Malá dívenka však v době rozjezdu dráhy na sedačku pořádně nedosedla a nebyla v ní nijak zajištěná. Její matka ji proto přidržovala oběma rukama a volala na obsluhu, aby lanovku zastavila,“ říká mluvčí policie Ivana Baláková.

Žena do policejního protokolu uvedla, že ani po jejím volání lanovku nikdo nezastavil. „Dcerka, která propadla panice, sebou házela a přitom matce pomalu vyklouzávala z rukou. Poblíž třináctého sloupu lanové dráhy ve výšce 11 metrů nad zemí ji už žena neudržela a dívenka spadla na umrzlý sníh,“ dodává mluvčí.

K malé dívce se okamžitě sjeli další lyžaři, kteří jí přivolali pomoc. Matka měla vedle sebe dvě další vystresované děti, a aby se ze sedačky nezřítily také, musela s nimi dojet až na vrchol. „Mezitím už horská služba vyrozuměla Zdravotnickou záchrannou službu, která na místo vyslala svůj vrtulník a ten dívenku transportoval do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Tam lékaři naštěstí zjistili, že neutrpěla žádné zranění. To se dá bez nadsázky považovat za zázrak,“ uzavírá Baláková.

Policisté teď pátrají po svědcích, kteří mohou pomoci objasnit okolnosti události. Svá svědectví můžou hlásit na tísňovou linku 158.

Foto Horská služba

Štítky Rokytnice nad Jizerou, nehoda, lyže, lyžař, Policie ČR, zranění, sjezd, sjezdovka, lanovka, dítě, pád, lanová dráha, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřletá dívka vypadla z rozjeté lanovky. Zázrakem se při pádu z velké výšky nezranila  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.