Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Opilá řidička ujížděla policistům ulicemi Liberce, poté se zamkla v autě

Hlídka vratislavických policistů má za sebou další honičku ulicemi Liberce. Policisty před nedávnem zaujalo během nočního projíždění městem auto, zaparkované na jedné z čerpacích stanic. Žena, která seděla za volantem, ihned po zahlédnutí policejního vozu začala ujíždět. Honička ale netrvala dlouho.

„I přes opakované pokyny k zastavení žena za volantem nereagovala a pokračovala dále ve směru do centra. Po několika minutách ignorování pokynů k zastavení odbočila žena na parkoviště k obchodnímu domu, kde své vozidlo odstavila,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Žena odmítla svou Dacii opustit a před policisty se uzamknula. „Uvedla, že s hlídkou odmítá jakkoli spolupracovat. Po několika minutách, kdy v automobilu střídavě usínala a opět se probouzela, ji policisté přesvědčili o tom, aby otevřela dveře,“ dodal mluvčí. V ten moment už na místo mířila záchranná služba. „Policisté se totiž obávali, že by žena mohla mít zdravotní problémy, neboť na místě spolujezdce byla jak nedopitá lahev alkoholu, tak také léky,“ uzavřel Robovský.

Ženě v nemocnici naměřili 1,5 promile alkoholu v krvi. Po lékařském vyšetření policisté mladé řidičce sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok.

Foto Jan Luxík

Štítky Liberec, policie, alkohol, honička, Vojtěch Robovský, Policie ČR, Dacia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá řidička ujížděla policistům ulicemi Liberce, poté se zamkla v autě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.