Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Policisté naháněli tři kradené vozy během jediného dne. Všichni řidiči skončili ve vazbě

Dvě honičky během minulé středy absolvovaly dvě desítky policejních hlídek. Jak už se stává zvykem, policisté pronásledovali luxusní automobily kradené v Německu. Úspěšnost českých policistů byla stoprocentní, všechny tři kradené vozy byly zastaveny ještě na území České republiky.

Už v dopoledních hodinách se policisté dozvěděli o tom, že by přes Liberecko a Českolipsko měly být převáženy dva vozy BMW ukradené v Německu. „I přesto, že se do pátrání po dvou vozidlech zapojily téměř dvě desítky policejních hlídek, na území Libereckého kraje bylo zadrženo pouze jedno. Je nutné podotknout, že i přes agresivní a zběsilou jízdu cizince za volantem odcizeného BMW, nebyl nikdo zraněn,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Policisté si kradeného BMW všimli, když je míjelo v Jablonném v Podještědí. „Informace o výskytu podezřelého automobilu byla okamžitě předána dalším policejním hlídkám. V obci Rynoltice byl vytvořen zátaras, kdy však z důvodu velmi rychlé a agresivní jízdy černého bavoráku, nebylo možné použit zastavovací pás a černé BMW při úhybném manévru nejen, že nabouralo jedno z civilních vozidel, ale nadále pokračovalo velmi nebezpečnou jízdou po silnici I/13 ve směru na Liberec,“ dodal Robovský.

Řidič pronásledovaného BMW byl nucen zastavit u Jítravy, kde byl z policejních vozů a kamionu vytvořen zátaras. „Řidič BMW po zastavení okamžitě vyběhl z vozu, ale po několika metrech byl policisty zadržen,“ doplnil mluvčí policie.

Policisté jednatřicetiletého cizince, na kterého byl vydán zatýkací rozkaz, převezli na služebnu. Černé BMW v hodnotě 1,2 milionu korun podle všeho řídil pod vlivem drog. Nyní mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Další honičku policisté absolvovali ještě tentýž den. Krátce před jednou hodinou odpolední si všimli dvou kradených Audi mířících od Mimoně na Noviny pod Ralskem. "Jakmile se policisté rozhodli rychle jedoucí vozidla zastavit, řidiči obou z nich sešlápli plynové pedály a začali s auty ujíždět,“ popsal Robovský a dodal: „Řidiči Audi nejen, že svou agresivní a velmi nebezpečnou jízdou přejížděli do protisměru, nerespektovali dopravní značení a rychlostní limity, ale nereagovali na výzvy k zastavení, které jim dávala pronásledující policejní hlídka. V úsecích, kde byl rychlostní limit upraven dopravními značkami na 70 kilometrů v hodině, ujížděla obě vozidla Audi i téměř 170 kilometrovou rychlostí.“

První z vozů se podařilo zastavit, tak jak je vidět na videu, na silnici v obci Dubnice. Tam vytvořily policejní vozy zátaras, před kterým tmavé Audi zastavilo a otočilo se do protisměru, zřejmě proto, aby pronásledujícímu policejnímu vozu znemožnilo pokračovat za modrou ujíždějící Audinou. Policisté zfetovaného řidiči šedého Audi v hodnotě přes šest set tisíc korun zadrželi a převezli do cely. Za trestné činy podílnictví, obecného ohrožení a legalizace výnosů z trestné činnosti mu hrozí až osm let za mřížemi. Šestatřicetiletý muž putoval do vazby.

Řidiče druhého Audi zadrželi u Druzcova, kde auto zajelo do slepé uličky. „Stejně tak i tomuto muži policejní komisař sdělil obvinění ze spáchání zločinu podílnictví, kdy mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od dvou do šesti let a zároveň vydal podnět k návrhu na cizincovo vzetí do vazby, čemuž soudce vyhověl a jednatřicetiletý cizinec tak putoval do vazební věznice,“ uzavřel Robovský.

Foto Policie ČR

Štítky BMW, Audi, Německo, Česko, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Jablonné v Podještědí, Rynoltice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté naháněli tři kradené vozy během jediného dne. Všichni řidiči skončili ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.