Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Seniorku napadla její dcera v pečovatelském domě, strážníkům nadýchala přes dvě promile

Krvavými šrámy odnesla návštěvu své třiašedesátileté dcery v pečovatelském domě v České Lípě seniorka, kterou nejspíš od závažnějších zranění zachránila zdravotní sestra. Ta zaslechla její volání o pomoc a přivolala městské strážníky. Incident teď bude mít dohru u přestupkové komise.

Dcera přinesla své matce nějaké jídlo, pak obě na pokoji popíjely alkohol. "Dýchánek se změnil ve chvíli, kdy dcera bezdůvodně matku napadla, nejprve ji zfackovala, když stará žena upadla, dcera jí mlátila hlavou o zem. Napadené se podařilo vstát a začala křičet o pomoc. Její volání uslyšela zdravotní sestra a okamžitě přivolala hlídku městské policie," popsala mluvčí strážníků Eva Vlastníková.

Strážníci vyslechli obě ženy. Útočnice kvůli opilosti nebyla schopná rozumného vysvětlení. Pouze opakovala věty, že „jí nechce sloužit“ nebo že „ji vydírá“. Ani další domluva nebyla bez problémů. "Strážníci mladší z žen z domu vykázali, což ale ona nemínila učinit. Proto přišly na řadu donucovací prostředky a následně dechová zkouška, která prokázala 2,29 promile alkoholu v dechu," doplnila mluvčí strážníků.

Podle seniorky na ni dcera útočí často, svou roli hraje alkohol. "Strážníci proto vysvětlili napadené, jak se má zachovat, respektive že nemá dceru pouštět dovnitř, zvlášť ne když je opilá. Případ bude mít pokračování před přestupkovou komisí. Pokud dcera bude ještě narušovat veřejný pořádek, předají strážníci záležitost Policii České republiky," uzavřela mluvčí.

Štítky Česká Lípa, napadení, městská policie, pečovatelský dům, senior, Eva Vlastníková, dům, alkohol, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorku napadla její dcera v pečovatelském domě, strážníkům nadýchala přes dvě promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.