Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Během tří let vykradli osm desítek garáží. Policie hledá majitele kradených věcí

Policisté minulou sobotu zadrželi muže a ženu, kteří od jara 2015 vykradli více než osmdesát garáží v sedmi krajích Česka včetně toho Libereckého. Tím způsobili škodu za 2,2 milionu korun. Policie nyní zveřejnila fotky kradených předmětů včetně pneumatik, jízdních kol nebo sekaček a majitelé se o dávno ztracené věci mohou hlásit.

Dvaatřicetiletou ženu a pětačtyřicetiletého muže zadrželi trutnovští kriminalisté minulou sobotu v Praze. V sedmi krajích vykrádali garáže. Šlo o Královéhradecký, Pardubický, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Liberecký a kraj Vysočina.

„Muž se ženou při páchání trestné činnosti vnikali do garáží za použití násilí a zde se zaměřovali mimo jiné na disky s letními a zimními pneumatikami, jízdní kola, nářadí, motocykly, zahradní sekačky a vše ostatní, co jim přišlo pod ruce. Kriminalisté dvojici kladou za vinu celkem 63 skutků, v rámci kterých se vloupala do více než 80 garáží,“ řekl policejní mluvčí Ondřej Moravčík.

Muž byl v minulosti už třináctkrát trestán pro majetkovou trestnou činnost. „On sám se ve své výpovědi k trestné činnosti doznal a jelikož byl návrh okresního státního zástupce v Trutnově o vzetí obviněného do vazby Okresním soudem v Trutnově akceptován, tak bude další řízení již probíhat vazebně. Obviněnou ženu policisté ze zadržení po provedení nezbytných procesních úkonech propustili a je stíhaná na svobodě,“ dodal mluvčí.

Překvapením pro kriminalisty při prohlídce motorového vozidla, ve kterém byli pachatelé zadrženi, byl nález dvou zápisníků. „Obsahují přes tisíc adres měst a ulic po celé republice, ve kterých se nacházejí garážové komplexy. Tyto zápisníky budou v průběhu dalšího vyšetřování podrobeny důkladné analýze, neboť předběžným vyhodnocením bylo zjištěno, že se adresy shodují s místy vykradených garáží, za které jsou obvinění trestně stíháni,“ uzavřel mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí obviněným až osmiletý pobyt ve vězení.

Majitelé vykradených garáží se o své věci mohou hlásit. Více informací najdou zde.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie, krádeže, garáže, garáž, Česko, Liberecký kraj, Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během tří let vykradli osm desítek garáží. Policie hledá majitele kradených věcí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.