Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Za měsíc zpronevěřil 80 tisíc. Do pokladního systému se přihlašoval na kolegy

Jednadvacetiletý mladík si během měsíce přišel na 79 tisíc korun. Ve skoro třiceti případech v jedné liberecké firmě prováděl fiktivní příjem vratných obalů a z pokladny si bral peníze. Aby se na něj nepřišlo, do pokladního systému se přihlašoval na kartičky svých kolegů.

Ve firmě byl přitom pouhých pár týdnů. Osvědčil se na brigádnické pozici a dostal pracovní poměr. Ten ale trval pouhý měsíc, než prasklo, jak si přivydělává.

„Celkově za toto krátké období v pokladním systému vykázal pohyb 157 kusů pivních přepravek a téměř 200 kusů plynových bombiček,“ vypočítal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

A nevadilo mu, že krádeže svede na své kolegy. „Do pokladního systému se přihlašoval za pomocí čipových karet svých spolupracovníků. Důvěřiví zaměstnanci prodejny půjčovali prodavači své karty tehdy, když se na ně obrátil s výmluvami, že svou kartičku zapomněl doma,“ dodal mluvčí.

Všechno prasklo, když byla v plánu inventura. Jakmile se o ní mladík dozvěděl, do práce už nepřišel a poté všechno prasklo.

Případ se poté dostal k policii, která po nějaké době mladíka usvědčila a ten se přiznal. „Policejní komisař velmi záhy sdělil mladíkovi obvinění pro přečin zpronevěry, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Policie, Liberec, zpronevěra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za měsíc zpronevěřil 80 tisíc. Do pokladního systému se přihlašoval na kolegy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.