Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté dopadli drogově závislého recidivistu, který vykrádal zahradní chatky v Liberci

V rukou libereckých policistů skončil před několika dny čtyřiatřicetiletý muž z Prahy, který v září loňského roku vykradl dvě zahradí chatky na Vápence v Liberci. Drogově závislý recidivista se pod tíhou důkazů k vloupáním doznal. Kde kradené věci skončily, to si muž podle svých slov nepamatuje.

„Jedná se o člověka, který je pravidelným uživatelem drog a peníze tudíž potřebuje často i za tímto účelem. V minulosti byl již pro majetkovou trestnou činnost několikrát odsouzen a potrestán. Kde skončily odcizené věci, si obviněný s ohledem na ovlivnění návykovými látkami již nepamatuje,“ potvrdila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Nezaměstnaný muž se do obou chatek v loupal v polovině loňského září. „Vzhledem k tomu, že muž je nezaměstnaný a ani není veden nikde na Úřadu práce a nepobírá žádné sociální dávky, obstarává si peníze na živobytí trestnou činností. Rozhodl se tedy podívat se do dvou zahradních chatek, zda se tam nenajdou nějaké věci, které by se daly zpeněžit,“ doplnila mluvčí.

V prvním případě musel nejprve prostříhat plot kolem chatky, do které se poté vloupal. Z ní si odnesl elektrické nářadí jako je vrtačka a bourací kladivo v celkové hodnotě za bezmála 9 tisíc korun. Asi se mu zdálo, že výdělek nebude takový, jaký si představoval a rozhodl se dobývat i do další chatky. Z ní si odnesl nářadí, dále padesátimetrový prodlužovák, ale také pánské horské jízdní kolo. Majiteli druhé chatky způsobil škodu za více jak 6 tisíc korun.

Zloděje se policistům před nedávnem podařilo dopadnout. Muž se jim pod tíhou důkazů k oběma vloupáním přiznal. Na soud, u kterého může vyfasovat až tři roky ve vězení, si počká ve vazbě.

Foto Policie ČR

Štítky Liberec, vloupání, chatka, Policie ČR, Vladimíra Šrýtrová, Praha, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli drogově závislého recidivistu, který vykrádal zahradní chatky v Liberci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.