Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Partička recidivistů terorizovala Frýdlantsko. Na svědomí mají skoro tři desítky trestných činů

Libereckým kriminalistům se podařilo objasnit neuvěřitelně velkou sérii krádeží a vloupání do objektů na Frýdlantsku. Trestnou činnost má mít podle policie na svědomí čtveřice recidivistů ve věku od osmnácti do sedmadvaceti let. Mladíkům z Frýdlantska prokázali kriminalisté na osmadvacet případů trestné činnosti.

Pestrá škála skutků překvapila i zkušené kriminalisty. „Lapkové se zaměřili v podstatě na cokoli, co jim mohlo přinést nějaký užitek a samozřejmě také peníze. Včetně opakovaných řízení motorových vozidel přes vyslovený zákaz řízení a k tomu ještě pod vlivem drog, se mladíci dopustili drobných krádeží v obchodech a ve společných prostorách panelových domů,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský. Vloupali se mimo jiné i do sklepů, restauračních provozoven, ale také do rodinného domu a stodoly.

Škoda, která za touhle skupinkou zůstala, se pohybuje kolem 80 tisíc korun. Mladíci brali cokoliv, co mělo alespoň minimální hodnotu a dalo se zpeněžit. „Pivní sudy a přepravky, disky kol, pneumatiky, malé motocykly, ale také obuv a nářadí. O majetek za necelého půl roku tak připravili téměř dvě desítky fyzických osob a bezmála půl tuctu osob právnických,“ dodal Robovský.

Před nedávnem ale past sklapla a policisté tuhle povedenou partičku dopadli. Všichni čtyři mladíci se pod tíhou důkazů přiznali. Všem teď hrozí nepodmíněné tresty odnětí svobody.

Foto Policie ČR

Štítky Frýdlantsko, zloděj, Policie ČR, Vojtěch Robovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Partička recidivistů terorizovala Frýdlantsko. Na svědomí mají skoro tři desítky trestných činů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.