Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tragické úmrtí muže, kterého zasypala siláž, vyšetřuje policie

Liberečtí kriminalisté vyšetřují tragickou událost, ke které došlo ve středu vpodvečer v areálu bioplynové stanice v Křižanech. Muže tam při manipulaci s nakladačem zasypala kukuřičná siláž, kterou stanice zpracovává. O případu jsme vás informovali během čtvrtečního rána.

Po příjezdu hasiči na místě zásahu zjistili, že traktorista nakladačem odebíral krmivo ze skládky a převis siláže spadl na kabinu nakladače. Utržená část siláže velkou silou smáčkla střechu kabiny. "Uvnitř zůstal zaklíněn řidič traktoru," popsala mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Podle našich informací byla jakákoliv resuscitace třicetiletého muže zbytečná. Z hromady siláže, která muže zasypala, ho vyprostili jeho kolegové a hasiči. „Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ shrnul vedoucí operátor a zastupující tiskový mluvčí záchranné služby Petr Matějíčka

Okolnosti nehody nyní vyšetřují liberečtí kriminalisté. „Nařízena je nyní soudní pitva,“ dodal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Bioplynová stanice v Křižanech vznikla v roce 2010. Zpracovává fermentované zbytky z jímky, hovězí hnůj, kukuřičnou siláž, travní siláž a vodu. Její výkon je 536 kW. 

Foto HZSLK

Štítky Křižany, biostanice, úmrtí, smrt, Petr Matějíčka, Vojtěch Robovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragické úmrtí muže, kterého zasypala siláž, vyšetřuje policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.