Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Noční požár na pláži Machova jezera nejspíš někdo založil úmyslně

Nejpravděpodobnější příčinou nočního požáru na pláži Máchova jezera je podle vyšetřovatelů úmyslné zapálení. Dnes dopoledne proběhlo ohledání místa požářiště i se služebním psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Tomu se podařilo označit dvě ohniska požáru. Zajištěné stopy tak budou podrobeny dalšímu zkoumání.

„V tuto chvíli kriminalisté jako s nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru pracují s jeho úmyslným založením,“ shrnula mluvčí policie Dagmar Sochorová.

PSALI JSME: Noční požár stánku na Mácháči způsobil pětimilionovou škodu

Plameny zachvátily po páteční třetí hodině ranní stánek s občerstvením. Ještě nezačala sezona, a tak byl stánek uzavřen a zazimován, i přes to byl plně vybaven. Uvnitř se nacházel stroj na výrobu zmrzliny, sporáky, ledničky a fritézy. Škoda je majitelem předběžně odhadnuta na 5 milionů korun.

Na hlavní pláž Máchova jezera se během noci sjely tři jednotky hasičů. Při jejich příjezdu už byl celý stánek v plamenech. „Oheň zasáhl celý objekt a ze tří k sobě připojených stánků šlehaly několikametrové plameny,“ shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková. Zcela zlikvidovat plameny se hasičům podařilo až po třech hodinách.

Foto HZSLK

Štítky Doksy, Máchovo jezero, HZSLK, hasiči, Pavlína Bílková, Policie ČR, Dagmar Sochorová, žhář, požár, pláž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár na pláži Machova jezera nejspíš někdo založil úmyslně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.