Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zloděje lákají autokamery za skly aut. Krádeží záznamových zařízení přibývá

Ne každý řidič si stále uvědomuje, že auto není trezor. Jen minulý týden se během noci ze středy na čtvrtek pokusil neznámý zloděj ukrást ze dvou zaparkovaných automobilů v Kristiánově dvě autokamery, které viděl za sklem. V jednom případě se mu to povedlo, v druhém byl neúspěšný.

Zloděj nejprve řádil v Komenského ulici, kde si vyčíhl zaparkovaný Ford Transit. Z něho ukradl zadní mlhovku a také příslušenství autokamery. „Pokusil se zmocnit i samotné kamery, což se mu však nepovedlo. Majiteli vozidla způsobil škodu ve výši 10 tisíc korun,“ doplnila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Tu samou noc se kdosi vloupal do zaparkovaného vozidla Kia Ceed v ulici Josefinino Údolí. V tomto případě byl zloděj úspěšnější a autokameru si přivlastnil. Škoda je tak majitelem vyčíslena na zhruba 13 tisíc korun.

Oběma případy se teď zabývají policisté. „Vloupání do motorových vozidel je častým trestným činem v policejní statistice. V mnoha případech majitelé vozidel nedbají na varování a nechávají ve vozidlech nejen cenné věci, ale také své osobní doklady. Řidiči a majitelé vozidel mohou podstatně ovlivnit to, aby se jejich vozidlo nestalo předmětem zájmu zloděje,“ uzavřela Šrýtrová.

Foto Policie ČR

Štítky Liberec, autokamera, zloděj, Policie ČR, Vladimíra Šrýtrová, Kristiánov, Liberec V-Kristiánov, Ford Transit, Kia Ceed, sklo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděje lákají autokamery za skly aut. Krádeží záznamových zařízení přibývá  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.