Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Past sklapla. Recidivista, který se vloupal během března do čtyř domů, skončil v rukou policistů

Několik případů vloupání do domů objasnili před nedávnem českolipští kriminalisté. Do čtyř domů se během března vloupal dvaadvacetiletý recidivista, který tak způsobil škodu za 66 tisíc korun. Mladík si teď za krádež a porušování domovní svobody může odsedět až tři roky za mřížemi.

Své nájezdy na rodinné domy dvaadvacetiletý mladík z Českolipska zahájil v pátek 9. března. V dopoledních hodinách se oknem vloupal vloupal do rodinného domu v Mimoni. Dům prohledal a navštívil také přilehlou garáž. V té jeho zájmu neuniklo pánské horské kolo, na němž si zkrátil cestu do místa svého bydliště.

Další mladíkovi akce následovaly ve velmi rychlém sledu. Během čtyř dnů se do obydlí nic netušících majitelů vloupal hned třikrát. V převážné většině případů se do domů dostal přes střešní okna, kdy následně prohledal v podstatě celý dům. „Zřejmě jej zmohla i „pracovní“ únava, neboť v jednom z domů, bez ohledu na obavy z toho, zda se majitel vrátí či nikoli, usnul „spánkem spravedlivých,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský. Mladíkova drzost však neznala hranic.

Při posledním vloupání, které provedl nad ránem v pátek 23. března, jej při obhlížení prostor domu, překvapil majitel. „Zděšený mladík konfrontovaný přítomností majitele nemovitosti, vzal nohy na ramena a z domu utekl. Jen o několik hodin později, jej dopadli policisté z obvodního oddělení v Mimoni, kteří již spolupracovali z kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování,“ uzavřel mluvčí. Pod tíhou důkazů se dvaadvacetiletý zloděj k trestné činnosti doznal.

Foto Jan Luxík

Štítky Česká Lípa, vloupání, policie, zloděj, recidivista, Policie ČR, Vojtěch Robovský, dům, Mimoň, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Past sklapla. Recidivista, který se vloupal během března do čtyř domů, skončil v rukou policistů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.