Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Velikonoce a první stupeň ohrožení terorismem. Policisté hlídají trhy, jarmarky i obchodní centra

Více policistů, než je obvyklé, se pohybuje po ulicích. Důvodem jsou velikonoční svátky, které vedení policie vyhodnotila jako rizikové. Pode policejního prezidenta ale žádné nebezpečí Česku nehrozí, všechna opatření jsou preventivní.

„Tak jako každý rok, tak i letos, je realizováno bezpečnostní opatření, které je zaměřeno na místa s velkou návštěvností osob, tedy různé velikonoční trhy, jarmarky a další akce, ale i na nákupní centra a veřejný prostor,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Podle ní nasazení policistů i zaměření opatření odpovídá vyhlášenému prvnímu stupni ohrožení terorismem, tedy stupni zvýšené bdělosti, který je v Česku vyhlášen již druhým rokem.

Všechna policejní opatření jsou ale preventivní. „Policie ČR v současné době nemá žádné informace o tom, že by České republice hrozilo nějaké konkrétní bezpečnostní riziko,“ řekl policejní prezident Tomáš Tuhý.

Policisté ale podle Tuhého nechtějí situaci z pohledu bezpečnosti nijak podcenit. „Nastavená opatření jsou reakcí na teroristické útoky, které se stále častěji odehrávají v Evropě,“ dodal.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, Velikonoce, terorismus, Česko, Tomáš Tuhý, Policie České republiky, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce a první stupeň ohrožení terorismem. Policisté hlídají trhy, jarmarky i obchodní centra  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.