Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na bazarovém portálu koupil v aukci telefon. Ten už ale neviděl

Nejspíš podvodníkovi naletěl osmatřicetiletý muž z Liberce, který si na jednom oblíbeném bazarovém portálu 7. února koupil telefon Samsung Galaxy A8. Jenže i když za něj posléze zaplatil, přístroj nedostal, a tak se obrátil na policii.

„Prodejce mu k vyhrané aukci dokonce písemně pogratuloval a následně mu sdělil číslo svého bankovního konta, kam podle dohody zaslal oznamovatel o dva dny později částku 9 tisíc korun,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže když ani po uplynutí dvou týdnů žádné zboží od prodávajícího neobdržel, kontaktoval ho telefonicky. „Neznámý muž potvrdil přijetí peněz, ale současně mu bez vysvětlení sdělil, že mu buď telefon pošle do týdne nebo mu tyto peníze vrátí. Oznamovatele ještě informoval o tom, že je velmi vytížen jako řidič z povolání, pobývá často v cizině a nemá čas se věnovat naplno danému prodeji,“ dodala mluvčí.

Muž tak ještě čekal, ale 28. března se rozhodl vše oznámit policii. „Podal na něj trestní oznámení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. Svůj telefon ještě neobdržel a nabyl přesvědčení, že nejspíš někomu "naletěl". Policisté po totožnosti prodávajícího nyní pátrají,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky telefon, bazar, aukce, podvod, Samsung, policie, Liberec, Samsung Galaxy A8

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na bazarovém portálu koupil v aukci telefon. Ten už ale neviděl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.