Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Soud odsoudil chovance ústavu v Chrastavě za zneužívání

Soud v Trutnově odsoudil chovance bývalého Výchovného ústavu a dětského domova v Chrastavě k sedmi měsícům vězení s podmínkou za pohlavní zneužívání třináctiletého postiženého chlapce. V neděli o tom informovala televize Nova, která na případ upozornila v červnu 2016, kdy natočila výpověď postiženého chlapce. Tu pak poskytla policii.

Policie tehdy patnáctiletého chlapce obvinila v září 2016 pro podezření z provinění pohlavního zneužívání. "Odsouzenému byl uložen trest odnětí svobody v trvání sedmi měsíců s podmíněným odkladem na zkušební dobu v trvání dvou let. Došlo k pohlavnímu zneužití a odsouzený byl uznán vinným," řekla televizi Nova mluvčí Okresního soudu v Trutnově Miroslava Purkertová.

Bývalá dočasná ředitelka ústavu Soňa Cpinová tehdy televizi Nova tvrdila, že se nic nestalo. "Jako vím o tom, byla jsem informovaná, ale nepotvrdilo se nic z toho," řekla v září 2016.

Starosta Chrastavy a senátor Michael Canov chce nyní napsat ministru školství dopis, aby došetřil odpovědnost bývalé ředitelky Cpinové a tehdejšího ministerstva.

Autoři | Foto VUDDS Chrastava

Štítky VUDDS Chrastava, Okresní soud Liberec, Soňa Cpinová, Miroslava Purkertová, Michael Canov, Chrastava, televize, pohlavní zneužívání, TV Nova, Trutnov, Výchovný ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud odsoudil chovance ústavu v Chrastavě za zneužívání  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.