Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Opilý řidič kamionu na výpadovce přejížděl z pruhu do pruhu. Policie hledá svědky

O velký rozruch se na výpadovce z Liberce na Chrastavu postaral řidič kamionu ze zahraničí. S mnohatunovým Ivecem kličkoval v úterý hodinu po poledni z pruhu do pruhu a ohrožoval ostatní řidiče. Poté, co ho policisté zadrželi, nadýchal 3,5 promile.

„Řidič směřoval na Chrastavu, kde před mimo úrovňovou křižovatkou sjel na Frýdlant. Na kruhovém objezdu se však otočil a zamířil zpět do Liberce. Nedaleko 17. kilometru silnice první třídy č. 35 sjel odbočovacím pruhem a zaparkoval na odstavné ploše parkoviště u benzinové čerpací stanice,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Jenže během této jízdy neustále přejížděl z pruhu do pruhu a ohrožoval tak ostatní řidiče. Sedmapadesátiletý muž poté opakovaně nadýchal přes 3,5 promile a putoval do policejní cely.

„V dané věci již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení tak muži hrozí trest spočívající v zákazu činnosti, peněžitý trest nebo trest výkonu odnětí svobody až na jeden rok,“ řekl Robovský.

Policisté nyní hledají svědky jízdy opilého řidiče. „Žádáme účastníky silničního provozu, kteří zaznamenali jedoucí bílý kamion Iveco s plachtovým návěsem Krone, pohybovat se na silnici č. I/35 ve směru z Liberce na Chrastavu, dne 3. dubna kolem 13. hodiny, aby se obrátili na nejbližší policejní služebnu nebo věc oznámili prostřednictvím linky 158,“ uvedl mluvčí.

Policisté taktéž žádají případné majitele palubních autokamer, které mohly zaznamenat nebezpečnou jízdu bílého kamionu, aby záznamy poskytli policistům dopravního inspektorátu v Liberci nebo aby informovali policisty na lince 158.

„Veškeré takto získané informace mohou být policistům nápomocny k objasnění skutkového děje a dopomoci objektivnímu vyšetřování celého případu,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky kamion, opilý řidič, Liberec, výpadovka, policie, svědci, Chrastava, Iveco, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič kamionu na výpadovce přejížděl z pruhu do pruhu. Policie hledá svědky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.