Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kriminalisté objasnili loupež v jednom z libereckých kasin

Kriminalisté už znají jméno zloděje, který si v jednom z libereckých kasin přišel na 200 tisíc korun. Problém je, že peníze nevyhrál, ale okradl o ně obsluhu. O tučnou částku měl oloupit zaměstnance pětadvacetiletý muž z Jablonecka, kterému teď za loupež hrozí až deset let za mřížemi. 

K loupeži došlo 6. března po sedmé hodině večerní. “Muž chtěl jít po vstupu do kasina rovnou do zadní části, kde jsou hrací automaty. Poté, co byl obsluhou baru vyzván, aby předložil svou registraci, přistoupil k baru, kde po obsluze kasina požadoval pod pohrůžkou nože v ruce vydání finanční hotovosti. Dožadoval se otevření trezoru s penězi,” shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová

Obsluha baru v obavě o svůj život trezor otevřela. Muž vzal plastovou krabičku s finanční hotovostí ve výši 200 tisíc korun a následně hernu opustil. “V dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu "loupeže". Během šetření prověřovali mnoho osob, vyhodnocovali záznamy, vyslechli několik svědků a typovali možné osoby i z řad bývalých zaměstnanců. Intenzivní práce kriminalistů záhy přinesla své ovoce,” dodala mluvčí policie.

Ani ne po měsíci od loupeže se muže podařilo dopadnout. Lupičem je podle policie muž pocházející z Jablonecka, který prostředí kasína důvěrně znal. Pod tíhou důkazů se kriminalistům k přepadení doznal. Kromě jiných důkazů jej usvědčily i zajištěné stopy na místě přepadení.

“Mladý muž, v současné době nikde nezaměstnaný, potřeboval v důsledku své špatné životní situace nutně finanční prostředky, a tak posilněn alkoholem, se mu v hlavě zrodil plán, že si je obstará rychlým způsobem. Jednal ve zkratu a nedomyslel tak, jaké jeho jednání bude mít následky. Po přepadení se zbavil svého oblečení, domnívajíc se, že takto na něj nikdo nepřijde. Místo toho si ale zadělal na mnohem větší problém,” uzavřela Šrýtrová. Lupiči teď hrozí až deset let za mřížemi.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, kasino, lupič, Vladimíra Šrýtrová, přepadení, Policie ČR, okres Jablonec nad Nisou, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté objasnili loupež v jednom z libereckých kasin  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.