Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Série kuriózních vloupání v Turnově pokračuje, zloděj navrtává dveře vrtákem

Vrtákový fantom, který koncem loňského roku vykradl tři byty na Turnovsku, nejspíš pokračuje ve svém řádění. Ke třem dosud neobjasněným velmi podobným vloupáním do rodinných domů v satelitní zástavbě v Turnově přibyl v tomto týdnu další případ. V noci z pondělí na úterý se zatím neznámý pachatel vloupal do rodinného domu ve Zborovské ulici v Turnově, kam vnikl opět za pomoci vrtáku.

„Stejně jako u předchozích třech vloupání i zde navrtal rám francouzského okna v oblasti zajišťovací kliky. V domě se pohyboval tiše, což dokazuje fakt, že majitele, kteří doma spali, nevzbudil,“ potvrdila mluvčí policie Ivana Baláková.

To, že je navštívil zloděj, zjistili majitelé domu až v úterý ráno. Klička od francouzského okna byla v poloze otevřeno, a když s ní oznamovatel otočil, uviděl nad ní kruhovitý výřez. Okno po řádění zloděje vidíte na snímku.

PSALI JSME: Návrat nenápadného zloděje po letech. Zůstane po něm jen malý otvor v rámu dveří

„Tento týden si pachatel z novostavby odnesl peníze v hotovosti v českých korunách a v eurech. Na odcizených financích vznikla majiteli škoda za celkem 7 800 korun. Na dalších nejméně 15 tisíc korun ho ještě přijde oprava rámu francouzského okna,“ dodala Baláková.

Kriminalisté v této souvislosti doporučují obyvatelům satelitní zástavby, kam zloděj s vrtákem v poslední době s oblibou chodí, aby se proti jeho návštěvě chránili výměnou okenních kliček za bezpečnostní kličky s polohovací pojistkou nebo aby si pořídili zamykatelné polohovací kliky. 

Kriminalisté také pracují na objasnění jiných šesti vloupání do rodinných domů, které rovněž spojuje stejný způsob vniknutí do objektu. Pachatel, po kterém pátrají, ve všech šesti případech rozbil skleněnou výplň okna a touto cestou se do domu dostal. Tato série se odehrála mimo satelitní městečko v tradiční zástavbě v Turnově. Zloděj či zloději si odtud odnesli majetek za zhruba čtvrt milionu korun.

„Důležité je, abyste si všímali toho, kdo se pohybuje v blízkosti vašeho bydliště. Pokud spatříte cizí osoby nebo neznámá vozidla parkující ve vaší ulici zejména ve večerních hodinách a navíc podezřelý pohyb neznámých osob kolem těchto vozidel, měli by jste nás o tom informovat prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158,“ uzavřela Baláková. 

Foto Policie ČR

Štítky Turnov, vloupání, vrták, dveře, Policie ČR, Ivana Baláková, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série kuriózních vloupání v Turnově pokračuje, zloděj navrtává dveře vrtákem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.