Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Agresivní cestující napadl na zastávce U Lomu strážníky. Na pomoc si je přivolali revizoři

Pořádné pozdvižení způsobil v úterý před pátou hodinou odpolední jednatřicetiletý muž, který napadl strážníky městské strážníky na autobusové zastávce U Lomu. Muži, který cestoval městskou hromadnou dopravou bez platné jízdenky, se nelíbilo, že si revizoři na místo přivolali hlídku městské policie.

Mladík nastoupil na zastávce Textilana, hned na další zastávce ho ale překvapili revizoři. „Revizorům tvrdil, že má zakoupenou elektronickou jízdenku, nemohl se jí však prokázat, neboť měl nefunkční telefon. Revizoři si na místo vyžádali hlídku městské policie Liberec k prokázání totožnosti cestujícího,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Na výzvu městského strážníka k prokázání totožnosti, se začal muž chovat vulgárně a poté na něj zaútočil. Strážník útok vykryl a incident dále pokračoval i mimo autobus. „Muž vyběhl z autobusu, kde znovu zaútočil na strážníky, přičemž jim vulgárně nadával. Ani v tomto případě neuspěl a skončil tak v policejních poutech,“ dodala mluvčí.

Přivolaná hlídka policistů z Vesce dala muži dýchnout, zkouška byla ale negativní. Test na drogy „černý pasažér“ odmítl. „Zřejmě věděl proč. Jak policisté v jejich evidencích zjistili, jedná se o muže, který byl již v minulosti za drogové delikty obviněn. Zbytek noci tak agresivní cestující strávil v policejní cele. Ani jeden ze strážníků nebyl naštěstí při zákroku zraněn,“ uzavřela mluvčí.

Za násilí proti úřední osobě mu u soudu hrozí až čtyři roky za mřížemi. Po všech potřebných úkonech agresivního muže pustili policisté opět na svobodu, kde si počká na soud.

Foto MP Liberec

Štítky Liberec, autobus, linka 22, napadení, U Lomu, městská policie, Policie ČR, Vladimíra Šrýtrová, Vesce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní cestující napadl na zastávce U Lomu strážníky. Na pomoc si je přivolali revizoři  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.