Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Někdo postřelil a brutálně týral kocoura. Jde o druhý případ během několika dnů

Jedenáctiletý kocour Matouš si prožil hodně těžké chvíle, někdo ho hned dvakrát postřelil a navíc i brutálním způsobem týral. Kocour je tak aktuálně na veterinární klinice. Horší ale je, že během pár dnů jde na Českolipsku o druhý podobný případ.

Obyvatelka Slunečné našla svého kocoura v neděli odpoledne zkrváceného na svém pozemku. „Lékařka veterinární pohotovostní ambulance, kam ho ještě téhož dne dopravila, po jeho prohlídce konstatovala, že zvíře utrpělo více zranění, které si nemohlo způsobit samo a ani při rvačce s jinou kočkou,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle veterinářky měl kocour jeden čerstvý vstřel od vzduchové pistole na hlavě v oblasti oka a kromě toho i jeden několik dnů starý vstřel v oblasti břicha, o kterém majitelka nevěděla, protože ránu kryl hustý kožich.

„Čerstvá byla ale i další závažná zranění, a to bodná rána na krku od dvojzubé vidlice a zlomená hrudní kost od kopance nebo šlápnutí. Jeho zdravotní stav si vyžádal hospitalizaci na veterinární klinice,“ dodala mluvčí.

Majitelka vůbec netuší, jak se to kocourovi mohlo stát, podle ní se pohybuje jen na zahradě. „To teď budou zjišťovat českolipští kriminalisté, kteří už ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. Pokud se jim pachatele podaří vypátrat, může ho soudce poslat až na dva roky do vězení,“ uzavřela Baláková.

Jen o pár dní dříve někdo postřelil v Jestřebí jiného kocoura, ten svým zraněním podlehl.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kocour, střelba, střelec, týrání, Slunečná, úraz, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Někdo postřelil a brutálně týral kocoura. Jde o druhý případ během několika dnů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.