Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Cestu na vlakáč si zkrátil čmáráním po autech. Zbytek noci strávil v cele

Policisté řeší případ čtyř pomalovaných aut v Matoušově ulici. Na svědomí je má jediný člověk – pětatřicetiletý bezdomovec. Ten si nejprve 21. května dal v centru Liberce několik piv a pak se vydal na vlakové nádraží najít si nějaké místo na spaní. Cestu si ale krátil malováním na auta, shodou náhod šlo vždy o škodovky.

„Na přední kapotě vozidla Škoda Octavia vytvořil nápis "ACAB". Na dalším vozidle Śkoda Octavia vytvořil na pravém zadním blatníku nápis "SOS" a na střeše vozidla písmeno "S". U další Škody Octavie pomaloval různými znaky a písmeny přední kapotu, kde vytvořil nápis "STOP. Své umění ztvárnil i na pravý přední blatník. Velké množství různých obrazců na přední kapoté i na střeše namaloval na vozidle Škoda Rapid,“ vypočítala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podle ní na muže lidé z okolí zavolali policii. „Muže s kapucí na hlavě a batohem na zádech policisté zadrželi přímo při jeho malůvkách. Fix však stačil před přijíždějící hlídkou zahodit. Ten následně policisté našli v blízkém trávníku,“ dodala mluvčí.

Místo spaní na nádraží tak vandal spal v policejní cele. A i když si majitelé aut malůvky povětšinou odstranili sami, škoda je přesto pět tisíc korun. „Za uvedené jednání jej nyní soud může poslat až na rok do vězení,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, vandal, Liberec, Matoušova, nápis, Škoda Octavia, Škoda Rapid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestu na vlakáč si zkrátil čmáráním po autech. Zbytek noci strávil v cele  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.