Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Při požáru explodovala acetylenová láhev. V bytě uhořeli dva psi

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen kvůli požáru ve Vrchovanech na Českolipsku, kde ve středu odpoledne hořela zemědělská usedlost. Hořet začalo v dílně a oheň se velmi rychle rozšířil na stodolu a i do lesa. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů.

Zděná stodola o velikosti 35 krát 10 metrů byla v době příjezdu hasičů celá v plamenech,“ popsala mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Objekt sloužil částečně k uskladnění sena, zrní a jako sklad zemědělského náčiní. V druhé části měli majitelé vybudovaný byt. „Na místo vyrazilo pět jednotek hasičů. Dvě jednotky byly odvolány od zásahu u požáru 2.5 ha lesní hrabanky nedaleko od Vrchovan,“ dodala mluvčí.

Uvnitř objektu bylo sedm tlakových lahví, které bylo nutné intenzivně chladit. „Jedna acetylenová lahev při požáru explodovala,“ řekla Bílková.

Podle ní v obytné části budovy našli hasiči během zásahu dva mrtvé psi.

Požárem bylo zasaženo i několik desítek metrů lesa vedle stodoly, hasiči požár likvidovali pomocí ženijního nářadí. „Příčina požáru bude předmětem šetření vyšetřovatelů HZS a PČR,“ uzavřela mluvčí.

Předběžně odhadnutá škoda byla vyčíslena na milion korun. Zásahem hasičů byl uchráněn majetek v hodnotě 300 tisíc korun.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky požár, Vrchovany, stodola, hasiči, HZS LK, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Při požáru explodovala acetylenová láhev. V bytě uhořeli dva psi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.