Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý a zdrogovaný vandal poničil lavičku Václava Havla. Policisté hledají také ukradená srdce

Hned dvakrát během několika týdnů se stala terčem vandalů lavička Václava Havla před městskou knihovnou. Zatímco v úterý se ho podařilo zadržet hned na místě, v květnu zmizela skleněná srdce, po kterých nyní policisté pátrají.

Aktuální poničení má na svědomí devětadvacetiletý muž, který na lavičku dorazil hodinu po půlnoci v úterý. „Zaujali jej šneci na opěradlech. Netrvalo dlouho a mladík se pustil do jejich neodborné demontáže. Jakmile důvtip a zručnost neslavila žádný úspěch, na řadu přišla hrubá síla. Lomcování a páčení. Bytelně ukotvený křehký skleněný šnek však neměl šanci odolat zarputilému vandalovu počínání,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Okolo ale zrovna jeli strážníci, kteří muže zadrželi. „Po mladíkově ztotožnění jej strážníci předali policistům z obvodního oddělení Liberec – centrum. Ti u „vandala“ provedli orientační dechovou zkoušku a test na přítomnost drog. Oba byli pozitivní. Dechová zkouška prokázala množství téměř 0,6 alkoholu v dechu a na drogovém testu se objevily ukazatele metamfetaminu a amfetaminu,“ dodal mluvčí.

Muž pak strávil noc ve vězení a policisté mu sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

V květnu pak došlo k dalšímu poničení lavičky. „Neznámý pachatel demontoval a odcizil dvě skleněná srdce v hodnotě téměř šest tisíc korun. Po pachateli této krádeže policisté také velmi intenzivně pátrají,“ informoval Robovský.

Pomoci mohou i případní svědci této krádeže. „Lidé se mohou ozvat prostřednictvím bezplatné linky 158, přímo na služebně obvodního oddělení Liberec – centrum nebo prostřednictvím čísla 974 467 100,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Lavička, Lavička Václava Havla, Václav Havel, vandal, Policie, krádež, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý a zdrogovaný vandal poničil lavičku Václava Havla. Policisté hledají také ukradená srdce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.