Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Padesát výjezdů hasičů a zastavené vlaky. Silný vítr potrápil Liberecký kraj

Silný vítr zaměstnal ve čtvrtek odpoledne hasiče v Libereckém kraji. Od 14 hodin vyjížděli zhruba k 50 případům technické pomoci. Většinou šlo o popadané stromy. Nejvíce jich bylo na Liberecku, ale také na Českolipsku a Semilsku.

Popadané stromy zastavily lanovku na Ještěd a také vlaky na několika tratích. Stovky domácností zůstaly bez elektřiny. „Nejvíce událostí jsme řešili kolem Hrádku nad Nisou, naštěstí nikdo nebyl usmrcen ani zraněn," řekla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Situace se podle ní uklidňuje. „Očekáváme ještě další zásahy, ale již s klesající tendencí," dodala.

Popadané stromy a ulámané větve přerušily na mnoha místech dodávky elektřiny. Bez proudu jsou v Libereckém kraji stovky domácností. „Nejvíc poruch je hlášeno z Českolipska," řekla severočeská mluvčí skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

Bez elektřiny jsou části Jestřebí, Provodína, Kravař, Stvolínek, Blíževedel nebo Holan. „Na opravách poruch se pracuje také v Chrastavě, Mníšku nebo Stráži nad Nisou na Liberecku," dodala.

Popadané stromy zastavily podle informací z Českých drah i provoz na některých železničních tratích. Spadlý strom zastavil v podvečer mezi Železným Brodem a Malou Skálou rychlík jedoucí z Hradce Králové do Liberce. Další spadlý strom přerušil provoz na trati z Železného Brodu na Semily. Kvůli spadlým stromům nejezdily ani vlaky mezi Novým Borem a Svorem nebo z Bezdězu na Bělou pod Bezdězem.

Kvůli silnému větru se odpoledne zastavila také kabinová lanovka na vrchol Ještědu.

Autoři | Foto Hasiči Hrádek nad Nisou

Štítky vítr, hasiči, Liberecký kraj, bouřka, počasí, vichřice, strom, okres Česká Lípa, elektřina, okres Semily, Ještěd, ČEZ, Hrádek nad Nisou, Železný Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padesát výjezdů hasičů a zastavené vlaky. Silný vítr potrápil Liberecký kraj  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.