Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Policie pátrá po zloději, který vykradl čtyři zahrádky v kolonii během jediné noci

Celkem čtyři zahrádky v kolonii v Novém Městě pod Smrkem u vlakového nádraží v noci na pondělí vykradl neznámý zloděj. Zpravidla kradl zahradní osvětlení, ale bral i další věci. Policisté nyní hledají svědky, kteří si všimli něčeho podezřelého.

V prvním případě vnikl na oplocený pozemek, kde dále poškodil visací zámek u zahradní garáže a dostal se tak dovnitř. „Z garáže odcizil malou čtyřkolku modré barvy. Ze zahrady vzal dále 14 kusů zahradních lampiček ve třech barevných provedeních - stříbrné, červené a žluté,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

U další zahrady poškodil pletivový plot a na parcele se vloupal do dřevěné kůlny se zahradním nářadím. Z té si odnesl ruční nářadí a následně ze zahrady dva kusy zahradního osvětlení.

„I na další zahradě ho zaujaly dvě solární lampičky. A nebylo tomu jinak i na poslední parcele, kde odcizil 16 kusů solárních lamp,“ dodala mluvčí.

Celkově způsobil škodu za 13 tisíc korun. „Policisté již v dané věci zahájili šetření k přečinu krádeže a po pachateli nyní pátrají. V případě, že se jim podaří objasnit, kdo za krádežemi stojí, hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi,“ řekla Šrýtrová.

Policisté se obrací na veřejnost, zda si nevšimla něčeho podezřelého. Volat mohou na linku 158. „Všímavost občanů může policistům velmi přispět k objasnění případu,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto

Štítky policie, Nové Město, vloupání, zahrádky, zahrada, pozemek, Nové Město pod Smrkem, kolonie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá po zloději, který vykradl čtyři zahrádky v kolonii během jediné noci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.