Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž pod vlivem drog ujížděl před policií na motorce

V policejní honičku se změnila krádež motocyklu v Jeřmanicích. Muže, který na odcizeném stroji ujížděl a nedbal pokynů policistů, zadržela nakonec hlídka ve Stráži nad Nisou.

Motocykl značky Yamaha, zaparkovaný v areálu soukromé firmy, odcizil pachatel v obci Jeřmanice spolu s helmou a rukavicemi. Lup v hodnotě 55 tisíc korun naložil do dodávky a z místa odjel. Při násilném vstupu do areálu navíc muž poškodil oplocení, čímž firmě vznikla škoda 10 tisíc korun.

K incidentu došlo v úterý 3. července v brzkých ranních hodinách. Po půl šesté zaznamenala policejní hlídka motocykl odpovídající popisu na rychlostní komunikaci I/35 ve směru Děčín. Jelikož řidič nereagoval na signál hlídky a místo zastavení pokračoval ve své jízdě, policie pronásledovala cizince, a to až do Stráže nad Nisou. 

Zde muž zajel do slepé ulice, následně z motorky seskočil a utíkal k lesu. Po dostižení policií byla muži provedena dechová zkouška, která vyvrátila požití alkoholu, ovšem test na drogy prokázal přítomnost pervitinu. Navíc muž řídil stroj bez řidičského oprávnění pro tuto skupinu. 

Pětatřicetiletý zloděj tak nyní čelí obvinění ze spáchání přečinu krádeže a poškození věci, za které mu hrozí pobyt za mřížemi ve výši jednoho roku až pěti let.

Foto Dominik Svoboda

Štítky krádež, Liberecko, motocykl, zloděj, policie, Jeřmanice, Stráž nad Nisou, Yamaha, Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž pod vlivem drog ujížděl před policií na motorce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.