Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

FOTO: S požárem u Hamru na Jezeře bojovalo dvanáct hasičských jednotek

Požár, ke kterému došlo v sobotu 21. července zaměstnal dvanáct hasičských jednotek. V teplém počasí navíc požárů přibývá. V posledních dnech byli hasiči přivolání ke čtrnácti obdobným případům.

Zásah u požáru lesa v blízkosti Hamerského jezera komplikoval zejména hustý porost, ve kterém se oheň rychle šířil. Plameny se brzy rozšířili na plochu větší než jeden hektar. 

„Případ byl nahlášen v pět hodin odpoledne. Okamžitě byl vyhlášen poplach třetího stupně,“ sdělila tisková mluvčí Hasičského záchrannéhos boru Pavlína Bílková. Vzhledem k povaze terénu a místa, kde jednotky zasahovaly, nebylo možné využít vrtulník s mabmivakem. 

Ještě v sobotu se naštěstí hasičským jednotkám podařilo zastavit rozšiřování ohně a následně byl v neděli v odpoledních hodinách kompletně uhašen.

Hasiči nyní upozorňují veřejnost, aby v takto horkých dnech nerozdělávali ve volné přírodě oheň, nevypalovali trávu a samozřejmě dbali nejvyšší opatrnosti při manipulaci s otevřeným ohněm v přírodě.

Foto Milan Dvořák, HZS LK

Štítky požár, Hamr na Jezeře, Liberecký kraj, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: S požárem u Hamru na Jezeře bojovalo dvanáct hasičských jednotek  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.