Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Za nedovolené rozdělání ohně hrozí vysoká pokuta. Hasiči s policisty kontrolují kempy i zemědělce

V části Libereckého kraje platí zákaz rozdělávání ohňů. A hasiči s policisty dohlíží na jeho dodržování. Nejčastěji navštěvují kempy a chatové oblasti na Českolipsku. Za rozdělání ohně hrozí až deset tisíc korun pokuty.

Během tohoto týdne provedli policisté s hasiči namátkové kontroly v kempech u Máchova Jezera, Holanech, ve Sloupu v Čechách či Hamru na Jezeře.

„Hasičský záchranný sbor vstoupil do přímého jednání také s největšími zemědělskými podniky na Českolipsku. Příslušníci z úseku prevence a kontrolní činnosti podrobně vysvětlili zemědělcům podmínky, které musí při sklizni a hospodaření na polích dodržovat, aby co nejvíce snížili riziko vzniku požáru při práci,“ řekla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Při nedovoleném rozdělání ohně mohou dostat fyzické osoby pokutu až do výše 10 tisíc korun. Pokud by kvůli této činnosti vznikl požár, může to být pokuta až do výše 25 tisíc korun. U právnických osob jsou pak sankce ještě mnohonásobně vyšší.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky oheň, požáry, kontroly, zákaz, pokuty, hasiči, Policie, okres Česká Lípa, Liberecký kraj, Hasičský záchranný sbor, Česko, Hamr na Jezeře, Máchovo jezero

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za nedovolené rozdělání ohně hrozí vysoká pokuta. Hasiči s policisty kontrolují kempy i zemědělce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.