Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Návštěvníci kempů jsou pro zloděje snadnou kořistí

Návštěvníci kempů by se měli mít na pozoru. Čím dál tím víc zlodějů se právě na tyto oblasti zaměřuje. Jen koncem července a na začátku srpna došlo na Libereckém kraji k několika takovým krádežím

Rekreantky z kempu Klůček v Doksech tuto nepříjemnou zkušenost zaznamenaly právě koncem července. Z kufru zaparkovaného vozidla jim někdo odcizil kabelku s osobními doklady a platebními kartami. Škoda činila zhruba 5 200 korun. Přivolaná policie však chvíli po příjezdu na místo činu zjistila, o co jde. 

„Hlídka si povšimla dvacetiletého místního mladíka s kriminální minulostí. To, že ho tu policisté potkali, nebyla náhoda. Ukázalo se, že oznámenou krádež má na svědomí právě on spolu se svým o šest let rovněž soudně trestaným kamarádem,“ uvedla tisková mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Oba pachatelé se poté přiznali k dalším vloupáním, a to nejen v kempu Klůčky, ale i v rekreačním zařízení Termit, rovněž v Doksech.

Peněženku zloděj odcizil i majiteli karavanu v kempu v Novém Městě pod Smrkem. Muž tak zde během chvíle nepozornosti, kdy si na okamžik odběhl, přišel o pět set korun. K incidentu došlo v pátek 3. srpna. O pár dní později, v noci ze 7. na 8. srpna, v kempu Singtrek také v Novém Městě, neznámý pachatel zase ukradl jízdní kolo značky YT.

Krádeže se týkají i Jablonecka. V autokempu Ostrov na Malé Skále v noci z pondělí na úterý tohoto týdne někdo odcizil horské kolo značky Scude, a to i přesto, že měl majitel kolo zajištěné zámkem u stromu. Zloděj způsobil škodu ve výši dvacet tisíc korun.

Jak se proti zlodějům bránit? „Důležitá je prevence a nedávat zlodějům žádnou šanci,“ upozorňuje Šrýtrová. Kempaři by měli být velmi opatrní, vždy zajistit veškerý svůj majetek, nic neponechávat bez dozoru ve stanu a pečlivě uzamykat jak kola, tak automobily. Pro úschovu jízdních kol jsou v kempech většinou k dispozici speciální prostory, tzv. „kolárny“. Pakliže tyto místnosti nejsou k dispozici, je dobré kolo uložit uvnitř vozidla.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, kemp, autokemp, zloděj, krádež, Liberecký kraj, Nové Město pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci kempů jsou pro zloděje snadnou kořistí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.