Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Policie dopadla řidiče, který srazil chodce a zbaběle ujel

Policistům se konečně podařilo dopadnout řidiče, který 6. srpna u obce Trávník srazil pětasedmdesátiletého chodce. S vážnými zraněními ho zanechal bez pomoci a od místa činu bezohledně ujel. V pátraní policii pomohla média i veřejnost.

O případu jsme informovali ZDE. Policisté po pachateli začali okamžitě intenzivně pátrat, přičemž využili také pomoc médií. Po odvysílání televizní reportáže se přihlásil svědek, který místem v inkriminovanou dobu projížděl a všiml si podezřelého vozidla, jehož řidič ho svou agresivní jízdou prostředkem vozovky ohrozil. Zapamatoval si tudíž tovární značku vozu a firemní logo.

„Na základě jeho výpovědi, která byla pro nás velice významná, jsme šoféra podezřelého vozidla vypátrali,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Jednalo se o dodávku Mercedes Benz Vito, kterou řídil čtyřicetiletý muž z Českolipska. Aby zamaskoval stopy po srážce, schválně vůz na pozemku firmy svého zaměstnavatele naboural a případ poté nahlásil jako škodní událost. V servisu tak auto bez jediného podezření opravili. „Původní světlo s poškozením z nehody se nám však podařilo i přesto zajistit,“ dodala Baláková.

Pachatel se údajně bál postihu za svůj čin, a proto od nehody ujel a nepřiznal se. Nyní čelí obvinění z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Policie mu rovněž odebrala řidičský průkaz.

Autoři | Foto Pixabay

Štítky nehoda, řidič, pátrání, Trávník, krimi, policie, Mercedes-Benz, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla řidiče, který srazil chodce a zbaběle ujel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.