Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Na jablonecké přehradě se mělo topit dítě. Výjezd byl zbytečný, šlo nejspíš jen o křeč

Velký rozruch způsobil na jablonecké přehradě v neděli odpoledne příjezd policejních hlídek, hasičů a záchranky. Nahlášeno bylo topící se dítě. Nakonec ale bylo všechno jinak, záchranáři na místě nikoho, kdo by potřeboval pomoc, nenašli.

„Někdo zavolal záchranáře, že se na jablonecké přehradě topí dítě. Netopilo. Na jednu stranu naštěstí, na stranu druhou - aktivace všech složek integrovaného záchranného systému a jejich dispečinků byla zbytečná, na přehradě se totiž netopil nikdo,“ postěžovali si krajští záchranáři na svém profilu na facebooku.

Na místo přitom přijelo hned několik policejních, hasičských i záchranářských aut, celý zásah byl ale zbytečný.

Šlo o hloupý vtip? Nebo o telefonát v panice? Diskutující volajícího povětšinou odsuzují, v diskuzi se ale objevil i vysvětlující příspěvek. Podle něj se jednalo o mladíka s kruhem, který plácal kolem sebe a volal o pomoc.

„Když jsem k němu doplaval nechal se i odtáhnout na břeh. Po otázkách co se mu stalo říkal že chytl křeč . Nemůžu soudit jestli si dělal srandu či nedělal. Nicméně z dálky to opravdu vypadalo jako topící se dítě paní z vedlejší deky proto volala IZS když už byl na břehu v tu chvíli přijeli všechny složky,“ objasnil Lukáš F., co k výjezdu vedlo, a proč nebyl odvolán.

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky ZZS LK, přehrada, Jablonec, zásah, dítě, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jablonecké přehradě se mělo topit dítě. Výjezd byl zbytečný, šlo nejspíš jen o křeč  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.