Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Zloděj z domu ukradl bezpečnostní čidla a kameru. Ta ho ale natočila

Moc dlouho policisté zloděje, který kradl nedaleko centra Liberce minulé úterý, hledat nemuseli. Ukradl totiž několik věcí včetně bezpečnostní kamery, která ho ale natočila. Čtyřicetiletý recidivista si nejspíš neuvědomil, že se záznam z kamery neukládá do ní.

Muž byl přitom z krádeže odsouzen už několikrát. Tentokrát si vybral budovu nedaleko centra města. Jakmile recidivista překonal vstupní dveře do budovy, už mu nebránilo nic v pohybu uvnitř. Osvětlen pohybovými čidly zřejmě znervózněl. Rozhodl se je tedy zneškodnit. Tři z nich odtrhl ze závěsů na stěnách.

„Pravděpodobně mu došlo také to, že pohybová čidla jsou instalována obvykle v doprovodu s bezpečnostními kamerami. Zamířil tedy k té, o níž si s určitostí myslel, že jej nasnímala. Nedošlo mu však, že záznamy nejsou uloženy v těle kamery, nýbrž na sběrných discích. A tak snímán okem kamerového systému demontoval zařízení v hodnotě přes 3200 korun,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Jakmile v ranních hodinách dorazili do budovy první zaměstnanci, okamžitě zpozorovali zlikvidované bezpečnostní zařízení. Rozhodli se shlédnout záznamy z kamer. „Pracovníci firmy okamžitě poté předali záznamy policistům z obvodního oddělení, kteří během chvíle rozklíčovali kdo, že je tím nočním návštěvníkem,“ dodal mluvčí.

Podle něj policisté muži ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky zloděj, kamera, záznam, Liberec, videokamera, senzor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj z domu ukradl bezpečnostní čidla a kameru. Ta ho ale natočila  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.