Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladíkovi hrozí výjimečný trest. Během dvou týdnů ubodal ženu, muže ubil cihlou

Liberecký krajský soud začal projednávat případ dvou vražd z konce loňského roku. V České Lípě tehdy během dvou týdnů zemřeli dva bezdomovci. Oba přitom zavraždil třiadvacetiletý mladík, který také žil na ulici. Za to mu hrozí 15 až dvacet let nebo výjimečný trest.

Podle obžaloby třiadvacetiletý bezdomovec v rozmezí 14 dnů na konci loňského roku zabil v České Lípě dva lidi bez domova, devětatřicetiletou ženu i dvaapadesátiletého muže. Obžalovaný František Havel oba znal. Před soudem dnes nevypovídal, na policii uvedl, že zabíjel v opilosti, ze vzteku a msty. Rodina zavražděné ženy žádá pro její dvě děti jako náhradu škody za nemajetkovou újmu půl milionu korun.

Devětatřicetiletá žena zemřela násilnou smrtí loni v noci ze 17. na 18. listopadu, vrah jí zasadil dvě rány do hrudníku nožem o délce 32 centimetrů. Zasáhl i srdce a plíce, prvotní příčinou smrti byl podle spisu šok z nadměrných krevních ztrát. Obžalovaný na policii uvedl, že se na ženu zlobil, protože ho předtím vyhodila ze stanu a nadávala mu. „Když mě někdo naštve, tak nevím, co dělám," uvedl.

Byl opilý, a řekl, že se cítil "nabušený". Původně chtěl ženu "jen" zbít. Když viděl nůž na rohožce před stanem, tak si ho vzal a vyzval ji, aby šla ven. Když vyšla, zasadil jí nejprve ránu do zad. „Projel jí skrz naskrz, jak byla hubená," řekl na policii. Tělo ženy poté odtáhl za kotníky a hodil do jámy. Ještě předtím uvažoval nad tím, že by mrtvou ukřižoval.

Druhá vražda se stala 1. prosince. Obžalovaný byl opilý a původně se chtěl pomstít za kamaráda jinému muži. „Kdyby byl na místě ten kluk, tak bych si podal jeho, tak to odskákal Pražák," uvedl Havel na policii.

Do objektu známém jako olejárna v areálu bývalého nádraží Českých drah přišel ještě s jedním mužem s přezdívkou Rusák. Ten varoval devětapadesátiletého muži, ať mu nechodí za ženou. „Rusák mu dal dvě facky a odešel. Nevím, proč mě pak napadlo pustit se do Karla," uvedl obžalovaný. Své oběti zasadil dvěma cihlami několik velmi silných úderů do hlavy a způsobil mnohočetné zlomeniny. Prvotní příčinou smrti bylo podle spisu udušení v důsledku vdechnutí krve. Po útoku Havel odešel, aniž se staral, zda zbitý žije.

Autoři | Foto

Štítky vražda, soud, Česká Lípa, bezdomovec, policie, František Havel, Krajský soud v Ústí nad Labem, České dráhy, výjimečný trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladíkovi hrozí výjimečný trest. Během dvou týdnů ubodal ženu, muže ubil cihlou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.