Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: U Jílového hořel les, zasahoval zde i vrtulník

Ke včerejšímu požáru lesní hrabanky vyjelo devět hasičských jednotek. Oheň zachvátil plochu o rozloze 250 na 50 metrů a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Lesní požár byl ohlášen v 17:15. „Na místo vyjelo devět jednotek s celkovým počtem jedenácti cisteren. Hasičům nějakou dobu trvalo než místo objevili, jelikož oznamovatel nahlásil bílý dým stoupající z lesa. Jeho přesná lokalita ale nebyla známá,“ popisovala zásah tisková mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Na místo tak vyjeli profesionální hasiči z Tanvaldu i Semil a další dobrovolné jednotky. Na pomoc byl přivolán i policejní vrtulník s bambi vakem, ten na místě zasahoval přibližně hodinu. „Na místě hasiči zjistili, že požár chvílemi vyšlehl i na vzrostlý porost a proto byl přivolán i vrtulník. Požár se podařilo ohraničit okolo deváté hodiny večerní,“ dodala Bílková.

Celý požár probíhal v nepřístupném terénu a na místo se jednotky vrátili i dnes ráno, kdy místo znovu prolévali vodou a rozhrabávali. Teprve před desátou hodinou byly práce ukončeny. Příčina požáru je zatím v šetření.

 

Foto HZS LK

Štítky krimi, vrtulník, požár, Jílové u Držkova, hasiči, Jílové, Semily, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: U Jílového hořel les, zasahoval zde i vrtulník  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.