Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Recidivista před policisty ujížděl na kole, pak utíkal a nakonec se schoval v křoví

Policisté pátrali po muži, který na libereckém nádraží kradl jízdní kola. Díky bezpečnostní kameře měli jeho podobu a v sobotu na něj jedna z hlídek narazila. Muž před nimi začal zběsile ujíždět na kole, nebylo mu to ale nic platné. Jde o pětatřicetiletého recidivistu, kterému tak hrozí až pět let vězení.

Policisté na něj narazili na cyklostezce u stadionu Slovanu. Nejprve začal ujíždět, pak ale kola nechal a utíkal do lesa. „Domníval se, že skryt v podrostu policisty zmátne. Krčícího recidivistu lapajícího po dechu neměli muži zákona nejmenší problém najít. A tak o několik chvilek později již putoval na služebnu nedalekého obvodního oddělení,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Zadržený muž se pak přiznal ke krádežím pěti kol na nádraží a také několika krádežím v prodejnách v centru města a vloupání do domu.

„Recidivistovi tak v případě odsouzení za přečiny porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, a krádež, může hrozit trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ dodal mluvčí.

Celková škoda na odcizených věcech přesáhla 140tisíc korun.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, zloděj, kola, nádraží, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista před policisty ujížděl na kole, pak utíkal a nakonec se schoval v křoví  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.