Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Šikovní zloději připravili muže přes internet o téměř dvacet tisíc

Případem, ve kterém osmadvacetiletý muž naletěl podvodníkům, se zabývají liberečtí policisté. Falešnou nabídkou týkající se pronájmu bytu přišel muž o více než osmnáct tisíc korun.

Podvodníkům mladý muž naletěl, když si chtěl pronajmout byt. Právě nabídku ideálního bydlení našel na internetu a inzerenta kontaktoval skrze e-mail. „Zdánlivý inzerent odpověděl muži z e-mailu s cizí doménou. Společně se domluvili na prohlídce bytu, před jeho pronajmutím. Zároveň se dohodli na využití služeb světově známé firmy, která se obchodem s nemovitostmi zabývá,“ sdělil mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Tento postup se zdál jako ideální, zapojení známé solidní firmy působilo věrohodně. Majitel bytu tak měl firmě předat klíč, zájemce pro změnu peníze. Muže zdánlivě tato opravdu existující firma kontaktovala a on na jejich účet zaslal peníze. „Ačkoli částku přesahující osmnáct tisíc korun odeslal na účet, klíč k bytu neobdržel,“ dodal mluvčí.

Muž se neváhal obrátit na firmu, skrze kterou plánovaný pronájem probíhal, aby se ujistil, že klíč k němu doputuje. Jenže zde zjistil, že ačkoli je e-mail velmi přesvědčivý a velmi podobný, nepatří firmě. Nyní podvod řeší policisté, kteří ve věci zahájili trestné řízení.

Foto Dominik Svoboda

Štítky krimi, podvod, internet, pronájem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šikovní zloději připravili muže přes internet o téměř dvacet tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.