Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Policisté odhalili varnu drog na Českolipsku, výrobce pervitinu už je za mřížemi

K policejnímu zásahu došlo na Českolipsku, kde čtyřiačtyřicetiletý muž vyráběl v bytě pervitin. Muži díky jeho minulosti hrozí za přípravu drog až desetiletý pobyt ve vězení.

Muž očividně návštěvu v podobě policistů nečekal. Ti totiž v jeho bytě našli plné vybavení k výrobě pervitinu. „Na místě se nacházela středně velká varna, laboratorní sklo, chemikálie i prekuzory,“ uvedla tisková mluvčí policie Ivana Baláková.

Obviněný pachatel, jenž putoval do policejní cely, je nepoučitelným kriminálníkem. Za výrobu drog byl totiž již odsouzen, a to před čtyřmi lety. „Muže odsoudil Okresní soud v Hradci Králové k odnětí svobody na pět let, v době zatčení se dotyčný nacházel v podmínce,“ dodala Baláková. Zkušební doba odsouzeného trvala od roku 2016 a měla pokračovat až do roku 2021, nyní ji pravděpodobně nahradí zdi věznice.

Muž je nyní obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Za výrobu pervitinu, kterého mohl v jednom cyklu své varny vytvořit až 300 gramů, bude pykat i majitel bytu. Ten totiž podle informací o celé výrobě věděl a hrozí mu taktéž deset let za mřížemi.

Foto Dominik Svoboda

Štítky drogy, pervitin, varna, Českolipsko, metamfetamin, okres Česká Lípa, výroba, Hradec Králové

Policisté odhalili varnu drog na Českolipsku, výrobce pervitinu už je za mřížemi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.