Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič pádil svým autem neskutečnou rychlostí, v kufru pašoval tabák

Patnáct kilo tabáku a třicet kartonů cigaret se pokoušel z Polska propašovat třiačtyřicetiletý muž. Pravděpodobně by se mu to i podařilo, kdyby na sebe neupozornil nebezpečně rychlou jízdou.

Rostoucí adrenalin, zvýšený tep a strach z dopadení. S takovými pocity se asi potýkal muž, který vyjel na nákup do Polska a domů se vracel s výsledkem, s nímž byl jistě spokojen. Nad ránem zamířil přes Petrovice domů do Stráže pod Ralskem. 

Cesta ale pravděpodobně neubíhala tak rychle, jak by si dotyčný přál, a proto se rozhodl své vozidlo popohnat sešlápnutím plynu. Tím ale na sebe upozornil a převoz ilegálního zboží mu překazila policejní hlídka.

Ta totiž zpozorovala vůz, který jel příbližně 160 kilomterů v hodině. „Policisté muže zastavili. Při následné kontrole zjistili, že kromě nepřiměřené rychlosti u sebe nemá žádné doklady,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková, podle které se pachatel vymluvil na svou zapomnětlivost. Veškeré potřebné dokumenty údajně zanechal doma. 

Pro to by snad bylo ještě pochopení, klec ovšem spadla, když policisté nakoukli do kufru osobního automobilu. „Zde policisté objevili pytel s patnácti kilogramy neoznačeného tabáku,“ popisovala Baláková. Vedle tabáku leželo v autě i třicet neokolkovaných kartonů cigaret. 

Řidiči bylo jasné, že proti takovým důkazům nemá cenu zapírat a na místě se přiznal. Se svým záměrem přivydělat si, se tak musel vzápětí rozloučit. Svým počínáním se dopustil přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Za neodvedenou spotřební daň by tímto zbožím způsobil škodu ve výši téměř 50 000 korun. Za své neuvážlivé chování by mohl strávit za mřížemi i tři roky.

Foto pixabay.com

Štítky krimi, pašování, rychlost, tabák, kontrola, policie, Polsko, Stráž pod Ralskem

Řidič pádil svým autem neskutečnou rychlostí, v kufru pašoval tabák  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.