Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Celníci rozbili gang výrobců cigaret. Tabák vozily poštovní dodávky

Celou průmyslovou výrobní linku na zpracování tabáku zabavili celníci na okraji Cvikova. Jejich zátah trval několik dní a zaměřil se na gang, který nelegálně zpracovával tabák a vyráběl cigarety. K vyvážení tabáku z areálu přitom gang používal vyřazené dodávky České pošty. Na případ upozornila TV Nova.

Razie Generálního ředitelství cel ve Cvikově probíhala několik dní. Právě tam totiž gang zajišťoval část výroby cigaret. „Údajně se tam měl dovážet nějaký nelegální tabák a mělo se to tady sušit,“ řekl Nově cvikovský starosta Jaroslav Švehla.

V areálu ve Cvikově celníci dokonce našli výrobní linku na průmyslovou výrobu cigaret. Spolu se sušárnou, která v areálu také byla, jsou tak velké, že je z areálu muselo odvézt několik kamionů.

Gang se snažil být nenápadný a na odvážení balíků tabáku používal dodávky, které vypadaly úplně stejně, jako vozy České pošty. A je velmi pravděpodobné, že o dodávky pošty šlo, jen už byly vyřazené z provozu. „Pokud se prokáže, že ta auta České pošty byla zneužita, tak stejně jako v minulosti budeme zvažovat další právní kroky," uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Celá výroba probíhala na několika dalších místech. „Celní správa prověřovala daňovou trestnou činnost na několika místech v rámci severních Čech. Nebudeme sdělovat bližší podrobnosti," řekla stručně mluvčí celníků Hana Prudičová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Celní správa, cigarety, Cvikov, tabák, cigareta, Česká pošta, TV Nova, Celní správa České republiky

Celníci rozbili gang výrobců cigaret. Tabák vozily poštovní dodávky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.