Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za smrt lyžaře na Ještědu soud potrestal záchranáře. Dostal podmínku

Odvolací krajský soud v Liberci potvrdil podmíněný trest jednašedesátiletému záchranáři horské služby za usmrcení z nedbalosti. Rozhodnutí je pravomocné. Do čtyřkolky řízené záchranářem loni v lednu ve skiareálu na Ještědu čelně narazil na sjezdovce lyžař a svým zraněním později podlehl. Záchranáři za usmrcení z nedbalosti soud uložil trest devět měsíců s odkladem na 18 měsíců. Hrozily mu až tři roky vězení.

Tragická nehoda se stala loni 29. ledna na Beranově cestě mezi spodní částí lanové dráhy Černý vrch a křížením sjezdovek Liberecká a Skalka. Horský záchranář byl na cestě k jinému pacientovi. Než k němu ale pásová čtyřkolka stačila dojet, vyjel z místa zúžení sjezdovky padesátiletý lyžař a narazil do její přední části. Při střetu utrpěl vážná zranění, kterým po převozu do nemocnice podlehl.

Obdobná nehoda se stala na Ještědu v roce 2005, kdy jednatřicetiletá žena při lyžování narazila do terénního auta a těžkým zraněním v nemocnici podlehla. Nehoda se stala v nepřehledném úseku, kde se sjezdová trať křížila s takzvanou Televizní cestou, po níž jezdila vozidla ke skokanským můstkům. Řidiče vozu tehdy soud zprostil obžaloby a konstatoval, že vina je na straně střediska. Sportovní areál Ještěd zaplatil ze své pojistky 240.000 korun druhovi zemřelé ženy.

Autoři | Foto SKI Ještěd

Štítky soud, Ještěd, Liberec, lyžař, úraz, sjezdovka, Černý vrch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za smrt lyžaře na Ještědu soud potrestal záchranáře. Dostal podmínku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.