Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Stádo divočáků vběhlo pod kola automobilu, tři z nich zaplatili životem

Srážka s lesní zvěří bohužel nepatří mezi ojedinělé případy. Přestože řidiči z těchto nehod povětšinou vyváznou bez zranění, zvířata často zaplatí životem. To potvrzuje i nedávný případ z Českolipska.

Před pár dny mířili českolipští policisté ke střetu osobního automobilu se stádem divokých prasat, ta vběhla v podvečer řidiči před vůz. „Řidič jel s automobilem značky Volkswagen u Dubé ve směru na Mělník, když mu do jízdní dráhy vběhli divočáci,“ líčí incident policejní mluvčí Ivana Baláková.

Řidič žádnou újmu na zdraví neutrpěl, zato pro tři divočáky byla srážka s vozidlem smrtelná. Nehoda se samozřejmě podepsala i na stavu vozidla. Škoda byla vyčíslena na 30 000 korun. K nehodě došlo v neděli. Jen na Českolipsku zasahovali tento den policisté ještě u čtyř dalších střetů se zvěří.

K druhému případu došlo dokonce v podobný čas na stejném úseku,“ komentuje Baláková. V případu opět figuroval divočák a osobní automobil, tentokrát značky Ford. I zde vyhasl život divokého prasete a řidiči způsobilo zvíře desetitisícovou škodu. 

Další nehoda se odehrála kolem sedmnácté hodiny u Nového Boru, kde se opět velmi nešťastně potkal vůz s divočákem, tentorkát ale prase z místa uteklo. Zato škoda na automobilu značky Seat se vyšplhala až k 50 000 korun. V posledních dvou nedělních případech byly viníky srnky, i ony při střetu vydechly naposled.

V souvislosti s těmito nešťastnými událostmi upozorňuje policie řidiče, aby v místech kde mohou očekávat lesní zvěř, zpomalili a věnovali řízení zvýšenou pozornost.

Foto Policie ČR

Štítky zvěř, prase, srna, nehoda, Českolipsko, divoké prase, havárie, okres Česká Lípa, Volkswagen, Mělník, Dubá, SEAT

Stádo divočáků vběhlo pod kola automobilu, tři z nich zaplatili životem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.