Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na hlavním nádraží sprejer pomaloval vlak. Hledají se svědci

Velkým nápisem HMESKE pomaloval neznámý sprejer jeden z vlaků na libereckém hlavním vlakovém nádraží. Došlo k tomu někdy v noci na úterý a po neznámém vandalovi pátrá policie.

Vandal vlak posprejoval někdy mezi půl jedenáctou večer a šestou hodinou ráno. „Kolem šesté hodiny zjistil vedoucí strojmistr, že na pravém boku řídícího vozu někdo vytvořil sprejovou barvou nápis HMESKE. Jednalo se o nápis s černým okrajem a tyrkysovým podkladem,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podle ní tak na posprejováním vlaku vznikla Českým drahám předběžná škoda za bezmála 8 tisíc korun.

Policisté již v daném případu zahájili šetření k přečinu poškození cizí věci a v případě, že se jim ho podaří najít, hrozí mu až jeden rok vězení.

Pomoci může policistům i samotná veřejnost. „Pokud si někdo z občanů všiml v inkriminované době v prostoru nádraží osoby, která měla potřebu se zde takto výtvarně zviditelnit, ať prosím kontaktuje policisty prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vlak, sprejer, Liberec, policie, nápis, České dráhy

Na hlavním nádraží sprejer pomaloval vlak. Hledají se svědci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.