Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Migrant se v Belgii schoval do kamionu. Chtěl do Británie, dojel do Liberce

Téměř čtyři dny strávil v nákladovém prostoru cizinec, který se chtěl dostat do Velké Británie. Jenže si vybral špatný kamion. Ten ho místo Ostrovů dovezl pod Ještěd. I když se tak muž nedostal tam, kam chtěl, přesto v Česku požádal o azyl.

Cizinec byl s partou svých kamarádů na parkovišti v Belgii. Zde si patrně vytipovávali převoz do Británie. Jenže zmíněný muž v jednu chvíli usnul a po probuzení byl na místě sám. A tak naskočil do kamionu, který na parkovišti stál kvůli bezpečnostní přestávce.

Střih. Jsme o skoro čtyři dny dále, na parkovišti jedné z libereckých firem. Kamion sem dorazil na vykládku zboží. „Při vykládce zboží vypadl z nákladového prostoru kamionu. V poloze stojmo, zaklíněn mezi nákladem, setrval téměř čtyři dny. Není se tak čemu divit, že jej nohy neposlouchaly. Ke svému zděšení brzy přišel na to, že není tam, kde chtěl být,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Na místo tak vyjeli policisté, kteří muže zajistili. „Následujícího dne požádal muž o poskytnutí mezinárodní ochrany formou azylu v České republice. Cizinec byl po administrativních úkonech převezen do Přijímacího střediska pro azylanty a předán příslušným orgánům, které budou o udělení azylu rozhodovat,“ dodal mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky migrant, kamion, azyl, Liberec, Velká Británie, Belgie, Česko, Ještěd

Migrant se v Belgii schoval do kamionu. Chtěl do Británie, dojel do Liberce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.