Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ženu se pokusil znásilnit před vchodem do paneláku, ta se ubránila. Muži hrozí deset let

Policistům se podařilo dopadnout muže, kterého podezírá z pokusu o znásilnění, ke kterému došlo 27. listopadu na sídlišti Špičák v České Lípě. Žena se ubránila, násilník utekl, ale policisté ho zadrželi na útěku na slovenských hranicích.

K pokusu o znásilnění došlo kolem sedmé ráno před vchodem do jednoho z paneláků. Sedmadvacetiletý muž napadl dvaašedesátiletou ženu. „Muž ji nejprve povalil na zem, osahával ji na intimních místech  a snažil se jí vysvléknout z oblečení. Ta se mu ubránila aktivním odporem, který ho nejspíš zaskočil. Když ho kousla do ruky, upustil od svého jednání a utekl,” popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté po násilníkovi poté začali pátrat a brzy zjistili jeho totožnost. Jenže v místě přechodného bydliště nebyl, a proto po něm bez odkladu vyhlásili pátrání, které zároveň připojili  do Schengenského informačního systému, neboť předpokládali, že se bude snažit opustit Českou republiku.

A to se potvrdilo. „Hledaného cizince zadrželi slovenští policisté hned poté, co se neúspěšně pokusil přes slovenský hraniční přechod uprchnout do své domovské země. Jedná se o občana jednoho východoevropského státu, kterým není Slovenská republika,” dodala mluvčí.

Muž si 20. prosince vyslechl obvinění z pokusu o znásilnění a už sedí ve vazbě. Hrozí mu až deset let vězení.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, znásilnění, Česká Lípa, Špičák, Česko, Slovensko

Ženu se pokusil znásilnit před vchodem do paneláku, ta se ubránila. Muži hrozí deset let  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.