Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Volání o pomoc si vyžádalo policisty, hasiče, kynology i vrtulník s termovizí

Ke Lhotce nedaleko Velkých Hamrů se včera večer sjelo mnoho hasičů i policistů. Ze zdejšího lesa se ozývalo volání o pomoc. Na pomoc byl přivolán i vrtulník s termovizí.

Oznámení týkající se volání o pomoc z lesů zburcovalo včera po sedmé hodině policisty i hasiče. Vzhledem k nepřehlednému terénu bylo na místo povoláno deset jednotek hasičského záchranného sboru. „Po částečném průzkumu vyhodnotil velitel zásahu situaci jako závažnou. Z toho důvodu byl vyhlášen druhý stupeň poplachu,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Na místě byli také policisté, kteří kontrolovali okolní komunikace a prověřovali informace od místních. „Podle svědkyně se z lesa ozývalo kolem osmnácté hodiny volání muže a ženy o pomoc,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Do pátrací akce se vedle hasičů, kteří zatím utvořili rojnici a prohledávali les, zapojila i přivolaná policejní posádka s vrtulníkem.

Na pomoc přijeli i zástupci Horské služby se čtyřkolkami. V terénu strávily zasahující složky téměř sedm hodin. Za tu dobu se ovšem nepodařilo najít žádnou osobu, ani informaci, která by k nalezení neznámých osob vedla. „Vzhledem k tomu, že intenzivní pátrání trvalo již sedm hodin, a za tu dobu se nepodařilo nikoho najít, akce byla v jednu hodinu ráno ukončena,“ dodala Bílková.

Kdo volal o pomoc tak stále není jasné. Na místo se dnes opět vrátili policisté s vozidlem vybaveným termovizí. Ani tentokrát ale nikoho neobjevili.

Foto ZZS JMK

Štítky policie, pátrání, hasiči, Lhotka, termografie, les, Velké Hamry, Hasičský záchranný sbor

Volání o pomoc si vyžádalo policisty, hasiče, kynology i vrtulník s termovizí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.