Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Kocour viníkem nehody. Páníčkovi skočil do řízení, auto se převrátilo

Otočeným autem na střechu skončila cesta na veterinu. Kocourovi se totiž přo převozu podařilo dostat z tašky a skočil svému pánovi na volant. Ten se lekl, strhl volant a vyjel mimo silnici, kde se převrátil.

Všechno začalo v sobotu odpoledne v jednom rodinném domku v Provodíně. Kocour tam kousl jednoho z návštěvníků. „I když mu způsobil jen nepatrné povrchové poranění, vznikla velká panika kolem toho, zda kocour netrpí infekční chorobou, když loví myši.  Majitel ho proto naložil do auta a vezl ho na prohlídku k veterinární lékařce do Doks,” uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidič ale stihl ujet jen dva kilometry a došlo k neštěstí. „Havárie si naštěstí nevyžádala zranění ani u řidiče a ani u jeho "spolujezdce", který z auta po karambolu utekl,” dodala mluvčí.

Kocoura pak podle ní našli hasiči, kteří zajišťovali vyprošťovací práce. „Vůbec před nimi neutíkal a nechal se od nich odnést k majiteli. Policisté potom oba účastníky havárie převezli na nejbližší benzinovou stanici, kde spolu v teple počkali na odtahovou službu,” řekla Baláková.

Jak přepravovat malá zvířata 

Kočky nebo malé psy je nutné v autech přepravovat  ve speciálních,  k tomu určených přepravních boxech, které musí řidič zabezpečit proti pohybu bezpečnostním pásem. Velké psy lze přepravovat buď v nákladovém prostoru, kde psa upoutáme vodítkem k úvazovému oku nebo ho zabezpečíme zvláštními upínacími popruhy s přezkou. Tu zapneme stejně jako zapínáme bezpečnostní pás. V takovém případě můžeme psa přepravovat na zadních sedačkách. (Zdroj: Policie ČR)

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, kocour, Provodín, policie, pes, Policie České republiky

Kocour viníkem nehody. Páníčkovi skočil do řízení, auto se převrátilo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.