Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Loupež v centru Liberce. Zloděj muži ukradl křišťálovou kouli, pak mu ji kutálel zpět

Až groteskně působí popis loupežného přepadení, ke kterému došlo začátkem září u kulturního domu v Liberci. Zloděj tam muži nejprve ukradl křišťálovou kouli, když se mu ale nelíbila, tak mu ji poslal zpět a vzal mu mobil. Ani ten ho ale neuspokojil a chtěl za něj peníze. Za loupež cizinci hrozí až deset let vězení, policisté ho v těchto dnech obvinili.

Devětadvacetiletý cizinec přistoupil zezadu k muži a strhl mu tašku. „Chvíli se s ním o tašku přetahoval, přičemž z ní vypadla křišťálová koule. Ta byla zabalená do černé látky. V tu chvíli se pachatel přestal s mužem přetahovat, vzal křišťálovou kouli a utíkal směrem k vlakovému nádraží,” popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Kouli koulel zpět

Okradený na něj volal, ať mu jí vrátí a zloději zřejmě došlo, že by z ní nic neměl. A tak se vrátil a kouli mu po zemi poslal zpět. „Když se však majitel shýbal ke křišťálové kouli, vrátil se zloděj zpět a muži v tu chvíli strhnul z krku kapsičku, ve které měl poškozený mobilní telefon, léky a kartičku Tesco,” dodala mluvčí.

Okradený tedy šel čekat na policejní hlídku, případ ale ještě neskončil. Zloděj se totiž znovu vrátil a za vrácení věcí chtěl peníze. Muž mu peníze odmítl dát, avšak jeho kamarád dal zloději částku 200 korun za vrácení telefonu. Ten skutečně telefon vrátil a poté z místa utekl. 

Obviněn z loupeže

Přivolaným policistům se podařilo v blízkém okolí muže vypátrat. „Skončil na policejní služebně obvodního oddělení Liberec - Centrum. Ke spolupráci byla přizvána i cizinecká policie, která muže ztotožnila,” řekla Šrýtrová. V těchto dnech byl obviněn z loupeže, odsedět si může až deset let. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky loupež, Liberec, křišťálová koule, policie, koule, peníze, Tesco, Cizinecká policie

Loupež v centru Liberce. Zloděj muži ukradl křišťálovou kouli, pak mu ji kutálel zpět  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.