Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie se zaměřila na sníh a námrazu na autech. Během rána řešili přes sedmdesát přestupků

Během pondělního rána probíhala v celém kraji policejní akce zaměřená na to, jak mají řidiči auta očištěná a zbavená námrazy a sněhu. A zhruba čtvrtina řidičů měla problém, dvaasedmdesát jich dostalo pokutu.

„Akce se uskutečnila v brzkých ranních hodinách, v čase, kdy převážná většina účastníků silničního provozu míří do zaměstnání.  Záměrem dopravně bezpečnostní akce bylo upozornit řidiče na rizika spojená s neodstraněním nečistot, jako je námraza či sníh z jejich vozidla před jízdou,” uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podle ní totiž může takový řidič způsobit dopravní nehodu, nebo třeba srazit chodce, kterého přes námrazu nevidí.

Jenže podle zákona, který platí od roku 2016, musí řidič námrazu, sníh i další nečistoty s auta odstranit. To ale velká část řidičů moc neřeší. „Někteří řidiči si na sklech očištěním vytvoří pouze tzv. „tankové průzory“ a spoléhají na rozmrznutí námrazy na skle po ujetí několika kilometrů a zahřátí vozidla během jízdy. Během této jízdy však může dojít k mnoha tragickým událostem v důsledku nedostatečného rozhledu řidiče do všech stran,” dodala mluvčí.

Policisté v pondělí zkontrolovali celkem 270 řidičů, 72 z nich pak spáchalo přestupek, za což dostali pokuty v hodnotě 17100 korun.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie, kontroly, námraza

Policie se zaměřila na sníh a námrazu na autech. Během rána řešili přes sedmdesát přestupků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.