Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zdrogovaný řidič vyskočil za jízdy z auta. V lese ho vystopoval pes, uklidnil ho až výstřel

Policisté v úterý ráno pronásledovali řidiče, který za volantem neměl co dělat, má totiž zákaz řízení. Na hlídce si ho všiml vedoucí semilského oddělení. Poté začala honička, která její účastníky zavedla až do lesů za městem.

V hornatém terénu začal postarší renault vypovídat službu a zpomalovat. „Zdrogovaný řidič za jeho volantem situaci vyřešil poněkud nepředvídatelně a z jedoucího vozidla vyskočil. Neovládané auto pak sjelo dozadu a nabouralo služební hyundai. Způsobilo na něm škodu za nejméně 60 tisíc korun,” popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Pronásledovaný muž se pak snažil zmizet v lese, hledat se ho vydali policisté včetně tří psovodů. Asi kilometr od auta ho vystopoval pes Rooney. „Vzhledem k tomu, že se muž pod vlivem drog choval při svém zadržení agresivně a také se snažil do Rooneyho kopat, použil proti němu psovod opakovaně donucovací prostředek varovný výstřel do vzduchu,” dodala mluvčí.

Zadržený muž měl pozitivní test na amfetamin. Policisté ho už obvninili z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí tříletý trest odnětí svobody. „O tom, jestli jeho trestní stíhání rozšíříme i o přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, rozhodne výsledek laboratorního toxikologického rozboru vzorku jeho krve, který mu lékař odebral bezprostředně po incidentu,” uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky honička, policie, Semily, les, Renault, Hyundai

Zdrogovaný řidič vyskočil za jízdy z auta. V lese ho vystopoval pes, uklidnil ho až výstřel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.