Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prodejci naletěli podvodníkům, odeslali zboží, ale peněz se nedočkali

Hned dva případy podvodů na internetu šetří liberečtí policisté. Oba incidenty jsou si podobné. Prodejci odeslali své zboží na uvedenou adresu za hranice České republiky a peněz se už nedočkali.

V prvním případě šestadvacetiletý Liberečan prodával kamerový systém v hodnotě 16 000 korun. Na inzerát se mu ozval zájemce a vše probíhalo podle plánu. „Muž zaslal zboží na určenou adresu. Skrze spediční firmu se navíc přesvědčil o tom, že zboží na určené místo doputovalo. Peníze ovšem neobdržel,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Kupující navíc přestal komunikovat, a tak mladíkovi nezbylo než se obrátit na policii.

Druhý případ ze srpna loňského roku je velmi podobný. Padesátiletý muž nabízel k prodeji notebook. Odeslal jej zájemci, který mluvil cizím jazykem, na zahraniční adresu, peníze se mu ale na účtu neobjevily. „Škoda se v obou případech vyšplhala na téměř jednadvacet tisíc korun,“ dodal Robovský. Po podvodnících nyní pátrají policisté z Obvodního oddělení Liberec - Vápenka. Dopadeným pachatelům by mohlo hrozit až dvouleté vězení.

Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, podvod, Liberecko, peníze, Česko, Liberec

Prodejci naletěli podvodníkům, odeslali zboží, ale peněz se nedočkali  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.